Srijeda, 24 Jula, 2024

Servisne informacije za 25.6.2024.

POLICIJA –U protekla 24 sata na području Srebrenika evidentiran je 1 ostali događaj.

HITNA – U SHMP Srebrenik obavljeno je 97 pregleda, 3 terenske intervencije i 1 kućna posjeta, 1 pacijent prevezen je u UKC Tuzla.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 1 tehničku intervencije na dostavi vode.

ELEKTRO – Nema informacija o planskim isključenjima električne energije.

VODOVOD – JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik obavještava korisnike gradskog vodovodnog sistema da će se zbog povećane potrošnje i manjka vode u izvorištima vršiti obustava u isporuci vode u vremenu od 21:00 h do 07:00 h svakog dana za naselja:

Donja Špionica, Špionica – magistralni put, Špionica Krč, Ježinac, Ćehaje, Babunovići, NN Luka, Brda, Kiseljak, Uroża, Ćojluk, Novo naselje Polje, ulica Tuzlanskog odreda, ulica Ahmeta Džanića, ulica Posavskogodreda, ulica 16. Muslimanska brigade, ulica lbrahima Cvike, ulica 9. Septembra.


Obavještavaju se korisnici u naseljima Dedići, Seona, Behrami, Cage, Lipje, Kuge,Like, Duboki potok – Padališta koji se snabdijevaju iz gradskog vodovodnog
sistema da će se obustava u isporuci vode vršiti svaki dan od 07:00 h da 15:00 h.”, te korisnici u naseljima Tutnjevac,Špionica Centar,Stari Put,Srnice,Gušte od 10: do 15:00 sati

  • Obavještavaju se korisnici lokalnih vodovoda Bjelave, Duboki Potok, Brnjičani i Falešići da se voda, zbog povećane mutnoće ne može koristiti za piće.

KOMUNALNO – JP “9. Septembar”d.d. Srebrenik obavještava korisnike usluge odvoza otpada da ce se tokom ljeta, a zbog visokih temperatura odvoz otpada vrsiti od 06 sati. Mole se korisnici da na vrijeme pripreme posude.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka. U privatnom porodilištu rođene su tri djevojčice.

U Srebreniku oblačno, trenutna temperatura 19, najviša dnevna 28 stepena Celzijusa.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI