Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Sevisne informacije za 14.6.2024.

POLICIJA –U protekla 24 sata na području Srebrenika dogodil se 1 saobraćajna nezgoda, bez povrijeđenih lica. Evidentiran je i 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

HITNA – U SHMP Srebrenik obavljeno je 67 pregleda i 1 terenska intervencija i 3 kućne posjete, 4 pacijenta prevezena su u UKC Tuzla.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 2 tehničke intervencije na dostavi vode.

ELEKTRO – Za danas nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

VODOVOD – JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik obavještava korisnike gradskog vodovodnog sistema da će se zbog povećane potrošnje i manjka vode u izvorištima vršiti obustava u isporuci vode u vremenu od 21:00 h do 07:00 h svakog dana za naselja: Donja Špionica, Špionica – magistralni put, Špionica Krč, Ježinac, Ćehaje, Babunovićl, Brda, Kiseljak, Uroża, Ćojluk, Novo naselje Polje, ulica Tuzlanskog odreda, ulica Ahmeta Džanića, ulica Posavskog odreda, ulica 16. Muslimanska brigade, ulica lbrahima Cvike, ulica 9. Septembra.

Obavještavaju se korisnici u naseljima Dedići, Seona, Behrami, Cage, Lipje, Kuge,
Like, Duboki potok – Padališta koji se snabdijevaju iz gradskog vodovodnog
sistema da će se obustava u isporuci vode vršiti svaki dan od 07:00 h da 15:00 h.”

KOMUNALNO – JP “9. Septembar”d.d. Srebrenik obavještava korisnike usluge odvoza otpada da ce se tokom ljeta, a zbog visokih temperatura odvoz otpada vrsiti od 06 sati. Mole se korisnici da na vrijeme pripreme posude.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak. U privatnom porodilištu rođene su tri djevojčice i jedan dječak.

U Srebreniku oblačno i kišno jutro, trenutna temperatura 13, najviša dnevna 23 stepena Celzijusa.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI