Subota, 25 Maja, 2024

Srebrenička Gradina ponovo na vrhu A1 lige

Košarkaši srebreničke Gradine zabilježili su visoku pobjedu rezultatom 95:73, a „žrtva“ plavaca iz Srebrenika bila je renomirana ekipa zeničkog Čelika.

Iako sam početak utakmice nije nagovjestavao da će tok utakmice ici u korist Gradine ipak u drugom poluvremenu desila se totalna dominacija Gradine na oba kraja terena. Nedostatak Dine Radić itekako se osjetio u igri Gradine pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu od 44:37. Uporna ekipa Čelika ipak je poklekla u drugom poluvremenu pa je prednost Gradine rasla iz minute u minutu.

U ovoj utakmici Gradina je imala čak pet igrača sa dvocifrenim brojem poena a predvodio ih je izuzetno raspolozeni za igru Zlatko Golijanin sa 25 postignutih poena (8 trica), pratili su ga standarno dobri Tanasilovic sa double double učinokom od 22 poena i 11 skokova, Hrnčić sa 17 poena te Hadžimuratović sa 12 odnosno Grošić sa 11 postignutih poena.
Kod gostiju iz Zenice prednjačio je iskusni playmaker Avdibegović sa 24 poena a pratili su ga Mešinović i Gak sa po 17 postignutih poena.

Ovom pobjedom košarkaši Gradine ponovo su zasjeli na vrh tabele A1 lige nakon poraza Radničkog u Travniku od istoimene ekipe. Naredno kolo srebrenički plavci gostuju u Sarajevu kod ekipe Burcha.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI