Nedjelja, 19 Maja, 2024

Srebrenički vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo vrhunskih karakteristika


Na prigodan način u Srebreniku je danas obilježeno uručenje novog  savremenog navalnog vatrogasnog vozila koje je Grad Srebrenik nabavio za potrebe Profesionalne vatrogasne jednice. Radi se o vozilu domaće proizvodnje  napravljenom po najvišim standardima kakva se koriste i u najarazvijenijenijim zemljama EU, a njegova vrijednost  je 410 000 KM.

Ovo je inače prva nabavka potpuno novog  kamiona otkako postoji vatrogasna jedinica u Srebreniku, a njegove ključeve komandiru srebreničkih vatrogasaca uručio je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.
Kako je istaknuto, novo vozilo uveliko će olakšati rad vatrogascima i podići nivo kvaliteta samih intervencija te će generalno Srebrenik učiniti mjestom sigurnijeg življenja.


Firma Su-Ad Živinice, koja se bavi proizvodnjom vatrogasnih vozila po visokim standardima, donedavno  je isključivo proizvodila za izvoz,  a Srebrenik je jedna od prvih lokalnih zajednica koja je prepoznala važnost i ulogu jednog ovakvog vozila u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.Nakon svečanog uručenja ključeva , na platou pored Vatrogasnog doma upriličena je i kraća pokazna vježba i prezentacija tehničkih mogućnosti novog vatrogasnog vozila.


VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI