Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Sve više čitalaca u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

Realizacijom projekta  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se žele učlaniti besplatna. Ovaj projekat je na prijedlog gradonačelnika prihvaćen na sjednici Gradskom vijeća od strane svih vijećnika i ovo je jedinstven i pozitvan primjer na području Tuzlanskog kantona koji daje podstrek učenicima da svojim obrazovanjem grade svoju budućnost i budućnost svoje lokalne zajednice i  domovine Bosne i Hercegovine.

Biblioteku Srebrenik posjetili su učenici  I razreda poslovno-pravnih tehničara Mješovite srednje škole Srebrenik  s profesoricom Aidom  Muminović. Prilikom posjete učenici su obišla sva odjeljenja Biblioteke.

Ovo je samo jedna u nizu posjeta učenika Mješovite srednje škole Srebrenik koji se upoznaju sa radom i aktivnostima Biblioteke, učenici su imali priliku upoznati se sa načinom rada biblioteke, sa pravilama korištenja usluga biblioteke. Tom prilikom su podijeljene besplatne članske karte za sve učenike tog razreda, a sve u procesu  realizacije projekta “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU” a u cilju promovisanja čitanja, ljubavi prema čitanju i knjizi kod mladih. 

Za projekat besplatne članarine u Gradskoj biblioteci sredstva su obezbijena u gradskom budžetu, a cilj je da što veći broj mladih ljudi iskoristi mogućnost besplatne članarine, te da ova pozitivna praksa bude nastavljena i u narednim godinama.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI