Četvrtak, 8 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKSvečani prijem u Općini Srebrenik za najbolje studente

Svečani prijem u Općini Srebrenik za najbolje studente

Prijem za web 9

U protekloj akademskoj godini na Univerzitetu u Tuzli bilo je pet takozvanih zlatnih studenata koji su u toku četvrogodišnjeg studija imali prosjek ocjena iznad 9,95, a u odabranom društvu najboljih među najboljima bile su čak dvije studentice iz Srebrenika. To su Selma Begić koja je studij žurnalistike na Filozofskom fakultetu  završila s prosjekom ocjena od 9,93 i Jasmina Kavgić koja je Ekonomski fakultet završila s čistom desetkom. U znak priznanja za sve što su ostvarile u toku četvorogodišnjeg studija, načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio je svečani prijem za ove uspješne studentice. –„Ulaganje u obrazovanje mladih predstavlja najbolju investiciju u budućnost, jer znanje predstavlja najveću univerzalnu vrijednost koju čovjek može ostvariti. Upravo ste vi, zahvaljujući svom talentu, trudu i zalaganju, stekle epitet najboljih među najboljima u svojim sredinama i zbog toga se bez imalo pretjerivanja može reći da ste vi budućnost ove općine i države BiH“, poručio je načelnik Omerović.

Prijem za web 1 6

Zahvalivši se na prijemu, zlatne studentice su izrazile zadovoljstvo što su predstavnici Općine prepoznali njihov trud koji su uložile u toku četvorogodišnjeg studija, naglasivši da su se njihovo zalaganje i ogromna odricanja na kraju isplatili. Uz želje za uspjeh u nastavku školovanja na drugom ciklusu studija, načelnik Omerović je nadarenim studenticama uručio prigodne poklone.

Svecani prijem za najbolje studente

Od pet "zlatnih studenata" koji su ovo priznanje na Tuzlanskom univerzitetu, dobili u toku akademske 2107/2018.g. dvije studentice su iz Srebrenika. Selma Begić i Jasmina Kavgić su ostvarenim rezultatima u toku svog akademskog obrazovanja ,postigle više od drugih . Tim povodom u kabinetu Opcinskog nacelnika Nihada Omerovica za ove mlade djevojke uprilicen je i svecani prijem .

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Freitag, 11. Januar 2019

M.O.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari