Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Svečanom proširenom sjednicom OV Srebrenik obilježen 1. mart Dan nezavisnosti BiH

Dan nezavisnosti-5

Danas je u plavoj sali srebreničkog Doma kulture održana svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Srebrenik, kojom je na prigodan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH. Svečanoj proširenoj  sjednici su prisustvovali i predstavnici općinskih organa uprave,  boračkih udruženja, javnih ustanova i preduzeća, te predstavnici privrednog, vjerskog i kulturnog života općine Srebrenik.

Dan nezavisnosti-3

Prigodan referat posvećen 1. martu, Danu nezavisnosti BiH podnio je Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik koji je, naglasivši da je BiH evropska država s 1.000 godišnjom tradicijom i dubokim korijenima državnosti, podsjetio na referendum na kojem su se građani BiH izjasnili za nezavisnu i suverenu državu BiH. –„Na referendum je izašlo 2.073.568 građan ili 63,6 posto, od čega se njih čak 99,7 posto izjasnilo za suverenu i nezavisnu državu BiH kao ravnopravnu zajednicu njenih naroda i građana. Ubrzo potom uslijedilo je i njeno međunarodno priznanje od brojnih evropskih zemalja i SAD-a, a nakon toga i prijem u ravnopravno članstvo Organizacije ujedinjenih nacija“, naglasio je načelnik Omerović.

Dan nezavisnosti-4

Nakon referata načelnika Omerovića, učenici Osnovne škole „Duboki Potok“ i Prve osnovne škole Srebrenik izveli su prigodan kulturni program posvećen 1. martu, Danu nezavisnosti BiH.

Dan nezavisnosti-1

Prije početka svečane sjednice, predstavnici općine Srebrenik i srebreničkih boračkih udruženja položili su cvijeće na centralno spomen-obilježje poginulim braniteljima u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu i spomen-kosturnicu u Srebreniku.

Dan nezavisnosti-2

Dan nezavisnosti

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI