Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Troje novozaraženih u protekla 24 sata u FBiH

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u posljednja 24 sata u Federaciji BiH testirano je 419 uzoraka i potvrđena su tri nova slučaja COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu i Tuzlanskom kantonu.

Na području Federacije BiH do sada je ukupno testirano 37.915 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1085 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavila su se 942 pacijenta. Trenutno su aktivna 104 slučaja – oboljelih od COVID-19 u FBiH. Do sada je zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

“Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora”, poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva. 

Pregled epidemiološke situacije i aktuelne podatke možete svakodnevno pronaći na internet stranici Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Informativnom portalu Federalnog ministarstva zdravstva covid19.fmoh.gov.ba i Facebook stranici Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva ažurirani u podne. Javna obraćanja i press konferencije održavaće se po potrebi uz blagovremenu najavu. Svi podaci mogu se pratiti i na platformi www.covid-19.ba.

VIJESTI

Najnovije vijesti