Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Tuzla domaćin Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i novim napredcima u kliničkoj medicini

Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novim napredcima u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti.

Simpozij će se održati u Tuzli u Hotelu Garden 17. i 18.09.2021. godine.

Eminentni stručnjaci iz preko 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.

Simpozij će se otvoriti u petak, 17.09.2021. godine gdje će akademik Asim Kurjak (predsjednik naučnog odbora) iz Republike Hrvatske govoriti o dobrim i lošim vijestima o globalizaciji i perinatalnom zdravlju u svijetu.

Pored akademika Asima Kurjaka na simpoziju će također prisustvovati akademik Eberhad Merz iz Savezne Republike Njemačke, akademik Vedran Stefanović iz Republike Finske, akademik Badreldeen Ahmed iz Države Katar, akademik Zehra Nese Kavak iz Republike Turske, akademik Ivica Žalud iz države Havaji i akademik Ritsuko Pooh iz Japana.

Također događaj će okupiti 25 stručnjaka iz različitih zemalja regije, Evrope i svijeta, iz Helenske Republike/Grčka, SAD-a, Republike Srbije, Republike Indije, Savezne Republike Nigerije, Bosne i Hrecegovine, Republike Sudan, Republike Finske, Savezne Republike Njemačke, Države Katar, Republike Turske, Havaja i Japana.

Održati će se paneli posvećeni Bosni i Hercegovini i zemljama regije. Razgovarat će se o problemima smrtnosti majki na porođaju kao i kako smanjiti maternalni mortalitet te iz oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.

Više informacija o Simpoziju  pronađite na www.isrmm.ba, online registracije su dostupne na: https://isrmm.ba/online-registration/

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE