Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Tuzlanski pčelari najavili veliki skup: Stižu i kolege iz Hrvatske

Saveza pčelara Tuzlanskog kantona, “proglasio” je februar mjesecom edukacije. Lokalna udruženja koja okupljaju pčelare širom ovog kantona će tokom drugog mjeseca ove godine održati niz predavanja i edukacija za svoje članove, a centralna manifestacija održat će se 23. februara.

Riječ je o panel diskusiji o podrškama pčelarstvu na nivou EU, čiji će uvodničar i predavač biti Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarska saveza.

Najavljeni su i učesnici ove diskusije, među kojima, Fedahija Ahmetović, ministar poljoprivrede TK, Sead Ćatić,dekan Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Midhat Jasić, emeritus, Stanko Čuljak, dopredsjednik HPS, Suad Selimović, mr.agroek. Privredna komora TK te Senad Hodžić, predsjednik Saveza pčelara TK koji je ujedno i moderator.

Na manifestaciji će biti uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci polaznika Kursa za Senzorsko ocjenjivanje meda.

Iz Saveza su pozvali sve pčelare TK i regiona da prisustvuju navedenoj panel diskusiji i da se na osnovu iskustava HPS i pčelara Hrvatske upoznaju sa projektima iz fondova EU i načinu apliciranja.

Događaj će biti upriličen u velikom amfiteatru, kapaciteta 150 mjesta, na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli sa početkom u 13:00 sati.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE