Subota, 18 Maja, 2024

U Tuzlanskom kantonu oduzeta roba u vrijednosti od 303 hiljade KM

Službenici UIO iz grupe za sprječavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla – Sarajevo oduzeli su 6.750 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH. Akivnosti na terenu provedene su u saradnji sa kolegama MUP-a TK, PU Živinice.

Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla roba ovlašteni Službenici UIO u saradnji sa kolegama iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK u tri odvojena slučaja pronašli su i trajno oduzeli 4.526 komada tekstilnih proizvoda porijeklom iz Njemačke. Tom prilikom utvrđen je i manjak u iznosu od 47.940,94 KM iz nadležnosti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i 19.500,00 KM iz nadležnosti UIO, te su pronađena i dva neprijavljena radnika.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u saradnji sa MUP-om TK, PU Tuzla i PU Gradačac, a na osnovu operativnih saznanja pronašli su i trajno oduzeli 600 grama zlata i 4,7 kg srebra. Nezakonito prodavana roba otkrivena je na području Tuzle i Gradačca.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koja je donirana od Američke ambasade putem programa EXBS. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 303.000,00 KM.

VIJESTI

Najnovije vijesti