Nedjelja, 14 Jula, 2024

U Domu kulture u Srebreniku održan koncert Odjeljenja muzičke škole Prve OŠ

U velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održan jeredovni polugodišnji koncert polaznika Odjeljenja osnovne muzičke škole Prve OŠ Srebrenik. Nastupilo je više od 30 mladih muzičkih talenata, a  veliki broj posjetilaca imao je priliku više od dva sata uživati u kvalitetnom muzičkom programu. Mladi polaznici Odjeljenja osnovne muzičke škole i ovog puta su se pokazali kao pravi virtuozi u izvođenju zahtjevnih muzičkih djela na klaviru, gitari i harmonici. Bogat i raznovrstan muzički program upotpunili su i članovi Hora Odjeljenja osnovne muzičke škole Prve OŠ Srebrenik, izvođenjem Ode radosti.

Priča o mladim muzičkim talentima počela je 2007. godine, kada je grupa entuzijasta u Prvoj OŠ Srebrenik formirala Odjeljenje osnovne muzičke škole. Zahvaljujući entuzijazmu nastavnika i menadžmenta Prve OŠ Srebrenik, ali i podršci roditelja, za veoma kratko vrijeme višestruko je povećan broj polaznika koji imaju priliku da pod stručnim nadzorom profesora muzike pokažu svoj talenat i steknu osnovna muzička znanja.

Odjeljenje osnovne muzičke škole opremljeno je najsavremenijim muzičkim instrumentima, a za izvođenje nastave koristi se šest specijaliziranih učionica za individualnu i jedna učionica za grupnu nastavu. U proteklih 11 godina polaznici ove škole postigli su značajne uspjehe na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima, a svoje muzičko umijeće redovno prezentiraju i nadrugim značajnim društvenim manifestacijama.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI