Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

U Srebreniku održan sajam ‘Zlatne ruke žena kraljevskog grada’

U okviru obilježavanja Dana grada Srebrenika, održan je sajam pod nazivom ‘Zlatne ruke žena kraljevskog grada’, u organizaciji Udruženja žena Diva Srebrenik. Ovaj događaj okupio je tridesetak udruženja sa područja Srebrenika, ali i iz okolnih mjesta, te iz Srbije i Hrvatske, koja su predstavila svoje aktivnosti i proizvode.

Na sajmu su izložene raznovrsne rukotvorine, tradicionalni proizvodi, umjetnički radovi i domaći specijaliteti. Učesnice su pokazale svoje vještine i predanost očuvanju naše baštine, dok su posjetioci mogli uživati u bogatstvu tradicije i kreativnosti koju su žene ovog kraja prenijele na sajamske štandove.

-“Ovaj sajam je prilika za promociju tradicije i običaja koji čine kulturni identitet Srebrenika. Hvala svima koji aktivno rade na očuvanju i promociji naših običaja, te doprinose očuvanju običaja i tradicije za buduće generacije. Sajam ‘Zlatne ruke žena kraljevskog grada’ pružio je izvanrednu priliku za promociju Srebrenika, ne samo kao grada bogate istorije, već i kao zajednice koja vrednuje i njeguje svoje kulturne vrijednosti”, rekao je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić koji je i svečano otvorio sajam.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI