Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

U UKC Tuzla otvorena nova angiosala

Klinika za invazivnu kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla dobila je novu angiosalu u kojoj će se raditi napredna dijagnostika i liječenje bolesti srca i krvnih žila. Nova angiosala je opremljena najsavremenijim angiografskim uređajem što će olakšati intervencije kod teških i komplikovanih zahvata na koronarnim arterijama, te bržu i precizniju dijagnostiku krvnih žila. Također, savremena oprema omogućit će manju koncentraciju zračenja za vrijeme intervencija što je od izuzetnog značaja za pacijente, ali i medicinsko osoblje koje je svakodnevno izloženo aktivnom zračenju.

Prema riječima načelnika klinike, doc. dr. Mugdima Bajrića, otvaranjem nove angiosale bit će omogućen širi dijapazon usluga za pacijente, naročito u tretmanu srčanih aritmija, a s obzirom da je Klinika za invazivnu kardiologiju UKC Tuzla u samom vrhu po broju urađenih akutnih procedura (STEMI) otvaranje još jedne nove angiosale omogućit će obradu i liječenje većeg broja pacijenata sa vaskularnim bolestima.

Klinika za invazivnu kardiologiju na godišnjem nivou uradi preko 2100 dijagnostičkih i terapijskih procedura vezanih za bolest koronarnih krvnih sudova, perifernih krvnih sudova, te poremećaja srčanog ritma.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti