Srijeda, 21 Februara, 2024

Učesnici Memorijalnog maratona “Kapija 2018” stigli u Srebrenik

Jutros u osam sati iz Orašja je startao sada već tradicionalni Memorijalni maraton “Kapija 2018”, koji zajedno trče maratonci iz Hrvatske i BiH. Cilj maratonske trke je skretanje pažnje javnosti na jedan od najstravičnijih događaja koji se desio u Evropi u 20. vijeku.

Poseban cilj trke je da se kroz ovakve sportske aktivnosti doprinese osvješćivanju mladih o važnosti tolerancije, poštovanja prema drugima i različitostima. Nakon što su pretrčali 42,5 kilometara, učesnici Memorijalnog maratona, u pratnji motociklista iz Brčkog i Gradačca, oko 13.30 sati stigli su u Srebrenik, gdje im je ispred zgrade Općine Srebrenik priređen svečani doček.

Upriličen je i prijem u prostorijama Općine Srebrenik, a u popodnenvim satima gosti iz Hrvatske, zajedno sa svojim domaćinima, posjetit će planinarski dom na Majevici. Sutra starta druga etapa Memorijalnog maratona, a  cilj je na tuzlanskoj kapiji. Dolazak maratonaca u Tuzlu je planiran oko 12 sati, te će odmah biti upriličeno i polaganje cvijeća na spomen obilježje.

Veliku podršku u tehničkoj organizaciji Trke pružaju MUP TK i MUP RS, a pokrovitelji manifestacije su Grad Tuzla, Općina Orašje i Općina Srebrenik.

 

 

Ucesnici tradicionalnog Memorijalnog maratona "Kapija" 2018 stigli u Srebrenik

Ucesnici tradicionalnog Memorijalnog maratona "Kapija" 2018 stigli u SrebrenikJutros u osam sati iz Orašja je startao sada već tradicionalni Memorijalni maraton “Kapija 2018”, koji zajedno trče maratonci iz Hrvatske i BiH. Cilj maratonske trke je skretanje pažnje javnosti na jedan od najstravičnijih događaja koji se desio u Evropi u 20. vijeku.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 24. Mai 2018

VIJESTI

Najnovije vijesti