Srijeda, 28 Februara, 2024

Učesnici Memorijalnog maratona “Kapija 2018” iz Srebrenika krenuli prema Tuzli

Nakon što su prenoćili u Srebreniku, učesnici Memorijalnog maratona “Kapija 2018” jutros su krenuli prema Tuzli. Ovaj već tradicionalni maraton zajedno trče maratonci iz Hrvatske I BiH, a maratonska trka startala je jučer u 08.00 sati u Orašju. Nakon što su pretrčali 42,5 kilometara, učesnici Memorijalnog maratona, u pratnji motociklista iz Brčkog i Gradačca, jučer oko 13.30 sati stigli su u Srebrenik, gdje im je ispred zgrade Općine Srebrenik priređen svečani doček. Upriličen je i prijem u prostorijama Općine Srebrenik, a u popodnenvim satima gosti iz Hrvatske, zajedno sa svojim domaćinima, posjetili su planinarski dom na Majevici.

Učesnici maratona justros su, zajedno sa svojim domaćinima, ispred centralnog spomen-obilježja u Srebreniku odali dužnu počast stradalim braniteljima, a potom su krenuli prema Tuzli. Cilj trke je na tuzlanskoj kapiji. Dolazak maratonaca u Tuzlu je planiran oko 12 sati, te će odmah biti upriličeno i polaganje cvijeća na spomen obilježje.
Veliku podršku u tehničkoj organizaciji Trke pružaju MUP TK i MUP RS, a pokrovitelji manifestacije su Grad Tuzla, Općina Orašje i Općina Srebrenik. Cilj maratonske trke je skretanje pažnje javnosti na jedan od najstravičnijih događaja koji se desio u Evropi u 20. vijeku.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI