Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

UM “Zefir” Srebrenik održao konferenciju za medije u povodu obilježavanja prve godišnjice rada

Zefir press

Udruženje “Zefir” sinoć je u motelu “Gradina” u Srebreniku proslavilo svoj prvi, rođendan! Mala ali odabrana grupa entuzijasta pokazala je da se dobrom idejom, predanim radom, dobrom organizacijom i vjerom u sebe, može napraviti jedna jako lijepa priča. Vjerovatno najljepša u Srebreniku u zadnjih nekoliko godina.

PR ovog udruženja Refija Kavgić kazala je da su ponosni na protekli period koji je iza njih, te da su nadmašili i sami sebe u očekivanjima, jer ni oni nisu očekivali da će ovo Udruženje za tako kratak period privući više od stotinu članova, od kojih je njih 70 aktivno.

Do prvog rođendana održali su 13 koncerata od čega su dva humanitarna. Gostovali su od Srebrenika preko Gradačca, Gračanice, Tuzle, Brčkog do Tešnja.

– Naš cilj je da pokušamo do drugo rođendana predstavit se i na internacionalnoj sceni. Naša vizija je da okupimo mlade ljude i da očuvamo tradiciju naše zemlje kroz ilahije i sevdalinke. Imamo jako dobru saradnju sa okruženjem oko nas i to nam daje podsticaj i elan da budemo još bolji u narednom periodu, kazao je predsjednik Udruženja, Jasmin Brašnjić.

Potom je prikazan i desetominutni film, koji je hronološki predstavio prisutnima kako je ova cijela i jedna jako lijepa priča trajala, koja će, vjerujemo, potrajati još jako dugo.

Zefir

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI