Srijeda, 28 Februara, 2024

Upis na fakultete UNTZ završava sutra

Upis na fakultete Univerziteta u Tuzli u prvom roku završava sutra. Prijemni ispit zakazan je za utorak 2. juli u 10 sati, a privremene liste primljenih kandidata bit će objavljene već dan kasnije.

„Prijemni ispit na Univerzitetu u Tuzli je u utorak 2. jula u 10 sati sa izuzetkom Akademije dramskih umjetnosti koja zbog specifičnog sistema ima na drugi način uređen prijemni ispit. Za sve informacije naši budući studenti se mogu obratiti matičnim fakultetima, a i u konkursu je jasno naznačeno koji su to predmeti iz kojih se polažu prijemni“ – kazala je prof.dr. Nihada Delibegović Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta UNTZ.

Uz prijavu za upis na prvu godinu studija obavezno je priložiti i svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju, svjedočanstva za sva četiri razreda srednje škole, svjedodžbu/diplomu o polaganju eksterne mature (za škole u kojima se polaže), Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena fotokopija CIPS-ove lične karte, odnosno kopija pasoša za strane državljane, te Uvjerenje o državljanstvu i uvjerenje nadležnog organa za lica koja pripadaju boračkoj kategoriji. Ove godine novina je to što se dokumentacija može predavati i u ovjerenoj fotokopiji. Dosadašnja iskustva pokazala su da najveći interes vlada za upis na Medicinski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Odsjek psihologija i pedagogija na Filozofskom fakultetu i strani jezici. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti