Utorak, 18 Juna, 2024

Velika ekološka akcija u naseljima na području općine Srebrenik

U organizaciji Općine Srebrenik, jutros je u svim gradskim i seoskim naseljima na području srebreničke općine započela tradicionalna velika proljetna ekološka akcija na uređenju javnih i privatnih zelenih površina. Pored brojnih građana i predstavnika ekoloških udruženja, nevladinih organizacija i javnih ustanova i preduzeća, u ovoj tradicionalnoj ekološkoj akciji učestvuju  i zaposlenici organa uprave općine Srebrenik na čelu s općinskim načelnikom Nihadom Omerovićem.

–„Primarni ciljevi do sada najveće ekološke akcije u našeg gradu su poboljšanje stanja životne sredine i izgradnja svijesti kod građana o neophodnosti očuvanja naših prirodnih ljepota. Želja nam je da sva naselja na području naše općine dobiju ljepši izgled, ali i da ličnim primjerima pokušamo ekološku svijest građana podići na viši nivo“, ističe Omerović.

U sklopu ove tradicionalne proljetne ekološke akcije, uklanjaju se brojne divlje deponije smeća, temeljito čiste vodotoci, površine podred puteva i pruga, šume i sve ostale javne i privatne površine na području ove općine. Ovu ekološku akciju s raspoloživom mehanizacijom podržavaju i privatna i javna preduzeća, a sredstva za nabavku zaštitne opreme, vreća za smeće i ostalog materijala obezbijedila je općina Srebrenik.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI