Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Velika umjetnica Kaliopi o Meliki Moranjkić – “Mislim da je mala dotaknuta Božijom rukom”

Pred prvi beogradski solo koncert nakon dvije decenije, Kaliopi za Radio TRI i portal Nadlanu.com o životu, muzici, prošlosti i o tome zašto je bina toliko važna u njenom životu, na pitanje novinara “Koliko pratite pevačka takmičenja, X Faktor i slične programe”, spomenula je i Meliku Moranjkić iz Srebrenika :

Kaliopi

-Kako da ne! Pogotovu me baš raduje to što se jako puno pjevaju moje pjesme, što je za mene nevjerovatan kompliment i velika radost. Ja se jako radujem tim mladim talentima. Evo na primjer, u BiH, Melika Morankić, koja ima samo 13 godina, i koja pjeva… za poludjeti! Mislim da je mala stvarno dotaknuta Božjom rukom, i za nju će se tek čuti. Sad kad sam bila na turneji, ona je sa roditeljima došla na koncert u Tuzli, i pozvala sam je da dođe na binu. Bend nije znao, rekla sam im da sviraju Melem do sredine pjesme, pa ako publika bude tražila, svirajte do kraja. Ne da su tražili još, nego su bile ovacije, jako lijepo je bilo…
Melika s kaliopi
Vjerujem da će Vam ona zbog toga biti zahvalna do kraja života!
-Mislim da ću ja njoj biti zahvalna do kraja života, zato što mi je osvježila vjeru u ono što radim, da je istinsko i pravo, da dotiče mlade ljude. Jer, ima 13 godina, a ja sam preko 3 decenije tu, a opet imam tu mladu publiku, mlade ljude koji me prate.

VIJESTI

Najnovije vijesti