Utorak, 5 Decembra, 2023

Vijeće ministara BiH: Za zaslužne i vrhunske sportiste 100.000 KM

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je danas na sjednici Odluku o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportistu Bosne i Hercegovine i vrhunskog sportistu međunarodnog razreda za 2018. godinu, a grant u iznosu 100 hiljada KM osiguran je u budžetu Ministarstva civilnih poslova za 28 sportista.

Prema Odluci donesenoj na današnjoj sjednici, deset zaslužnih sportista koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na olimpijskim/paraolimpijskim igrama, svjetskom ili evropskom prvenstvu, jednokratno su nagrađeni s po 4.000 KM.

Za 14 vrhunskih sportista međunarodnog razreda (ostvarena „A“ norma ili plasman na olimpijskim i paraolimpijskim igrama) jednokratna nagrada iznosi po 3.500,00 KM, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Istovremeno, četvorica vrhunskih sportista međunarodnog razreda, koji su ostvarili plasman za svjetsko prvenstvo, jednokratno su nagrađena sa po 2.750 KM.

Ova odluka donesena je u skladu s Pravilnikom o kategorizaciji sportista na nivou BiH koji je ranije usvojilo Vijeće ministara BiH.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti