Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Zahvaljujući impresivnom rastu prihoda kompanija Srebreniku dodijeljena “Kruna razvoja privrede”

Protekle sedmice u Sarajevu je održana prestižna konferencija “Pouzdanost 2023/24” pod simboličnim imenom “Uzdaj se u pouzdanost”. Tokom ovog značajnog događaja, dodijeljena su priznanja kompanijama koje su se istakle izvanrednim rezultatima u solventnosti, likvidnosti i bonitetnoj pouzdanosti.

Posebno priznanje “Kruna razvoja privrede” između ostalih dodijeljeno je Gradu Srebreniku, koji je svojim izvanrednim postignućima u poslovanju te dobrim rezultatima u povećanju broja kompanija, ukupnom rastu prihoda kao i broja zaposlenih zaslužio prestižno priznanje.

Srebrenik je dobio ovo priznanje zahvaljujući impresivnom rastu prihoda kompanija, povećanju broja registrovanih kompanija, i rastu zaposlenosti. Analize bonitetno pouzdanih kompanija, fokusirane na projekat “Pouzdanost”, otkrivaju porast od 2% bonitetno pouzdanih kompanija na nivou cijele Bosne i Hercegovine, uz istovremeni rast prihoda od 19% u odnosu na prethodnu godinu.

Srebreničke kompanije su prednjačile u ovom rastu, ostvarivši impresivnih 22.3% povećanja prihoda u 2022. godini, čime su postigle ukupan prihod od 646.873.836 KM. Također, broj registrovanih kompanija (d.o.o.) u Srebreniku povećao se za 6%, dostižući broj od 356 aktivnih kompanija na kraju 2022. godine.

Iako analiza nije obuhvatila broj obrta, naglašeno je da je taj sektor također u konstantnom porastu, a gradske vlasti planiraju nastaviti podržavati i subvencionirati otvaranje obrta.

Srebrenik je u prošloj godini bilježio i značajan porast zaposlenih u kompanijama, povećanje od oko 5%, dok je ukupna dobit kompanija u Srebreniku za 2022. godinu iznosila impresivnih 64.623.015 KM, što predstavlja povećanje od preko 30%.

Cilj projekta “Uzdaj se u pouzdanost” jeste promovirati i isticati bh. privrednike koji održavaju titulu pouzdanih kompanija, podržavajući lokalne zajednice i doprinoseći razvoju Bosne i Hercegovine. Ovo priznanje naglašava sposobnost kompanija da se pouzdano nose sa tržišnim izazovima, pridržavajući se visokih standarda kvaliteta i dosljednosti u poslovanju.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

ZANIMLJIVOSTI