Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Zajednički iftari u organizaciji HO Merhamet Tuzla

HO „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mubarek mjeseca Ramazana realizira akciju „IFTAR 2019.“kojom  se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  „Imaret“ u Tuzli, kao i kolektivni iftari u pojedinim povratničkim naseljima u RS i na drugim lokalitetima. „Merhamet“ tokom mjeseca posta angažira sve svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se stiglo do svakoga. I ove godine, priređivanjem iftara za sve prisutne, “Merhamet” podržava obilježavanje godišnjica stradanja bošnjačkog stanovništva u više mjesta u Podrinju.

-Radi se o veoma zahtjevnim aktivnostima koje podrazumijevaju svakodnevnu pripremu, prijevoz i serviranje hrane,  koristeći naše osoblje i transportujući vlastiti inventar do često veoma udaljenih lokacija. Pritome  nastojimo da obroci koje pripremamo budu maksimalno kvalitetni i potpuni, s predjelom, glavnim jelom,desertom, osvježenjem i kafom- kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

U prošlogodišnjem Ramazanu podijeljeno je ukupno 5.900 iftarskih obroka, a predviđa se da će taj broj ove godine biti iveći.

Zainteresiranim pojedincima, firmama i institucijama “Merhamet” nudi se mogućnost da u posebnom mjesecu iskažu svoju solidarnost i iskoriste priliku pružanja dobročinstva kada se ono preporučuje, i svojim prilozima pomognu akciju „IFTAR 2019.“

To se može učiniti uplatama u novcu na navedene brojeve žiro računa (na uplatnici u dijelu –Svrha doznake – navesti  „Iftar 2019“)

-NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla: 1321000309575896

-Sparkasse banka d.d. Sarajevo, Filijala Tuzla: 1990500006345835

te donacijama u namirnicama za pripremu iftarskih obroka I drugim vidovima pomoći koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama NK u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Tuzli.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti