Utorak, 28 Maja, 2024

Zasijao dio magistralnog puta u Srebreniku

Na području Općine Srebrenik završeno je postavljanje nove javne rasvjete pored magistralnog puta Tuzla – Orašje. Općina je za ove namjene iz budžeta izdvojila 37. 189 KM.

rasvjeta

Izvođač radova, po tenderu, firma „Elvik“ d.o.o. Srebrenik, je uspješno izvela radove na izgradnji  navedene javne rasvjete i ista je puštena u funkciju. Postavljeno je 27 metalnih pocinčanih stubova te 27 najsavremenijih led svjetiljki jačine 110 W. Prethodno je JP Ceste FBiH u dijelu trotoara postavila podzemni kabal i uradila temelje za rasvjetne metalne stubove. Navedenim infrastrukturnim projektom, osim što je postavljena kvalitetna i energetski učinkovita rasvjeta, navedeni dijelovi grada su dobili znatno moderniji izgled. Takođe su u određenoj mjeri poboljšani životni uslovi na ovom području, obzirom da je osvijetljen dio magistralnog puta od Hotela Park do firme Džeko comerc.

rasvjeta1

Prema riječima načelnika Općine Srebrenik Nihada Omerovića uskoro će uslijediti aktivnosti na iznalaženju sredstava od viših nivoa vlasti kako bi se nastavilo s radovima osvjetljavanja dijela magistralne ceste do tunela Drenik.

rasvjeta4

rasvjeta3

rasvjeta2

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI