Petak, 24 Maja, 2024

Završena manifestacija Dani evropskog naslijeđa

U prostorijama Centra za kulturu i informisanje u Srebreniku krajem septembra je svečano otvorena manifestacija Dani evropskog naslijeđa koju Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona ove godine obilježilo u partnerstvu sa pet ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona, a jedna od njih je i Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

U proteklih mjesec dana nekoliko stotina učenika srebreničkih osnovnih škola i Mješovite srednje škole posjetili su galeriju srebreničkog Doma kulture gdje je bila postavljena izložba slika „Stari grad Srebenik u očima umjetnika”. Radi se o slikama iz bogatog fundusa galerije manifestacije Srebrenik – Otvoreni grad umjetnosti. Izložene su slike koje su nastajale u protekle 44 godine koliko traje tradicaja manifestacije OGUS  i njene likovne kolonije.

Učenici su organizovano posjetili i dragulj srebreničkog i bosanskohercegovačkog kulturno-historijskog naslijedja, tvrdjavu Stari grad, koja je u fokusu svih programa ove manifestacije.

Dani evropskog naslijeđa u Tuzlanskom kantonu održani se pod pokroviteljstvom Vlade TK, odnosno Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI