Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Zmajevi se okupljaju na Ilidži, počinju pripreme za Crnu Goru i Dansku

Selektor nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovone Ivaylo Petev izvršit će danas prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za predstojeće prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel s Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Foto: arhiva

Petev je za ovo okupljaje pozvao 25 igrača među kojima nema Edina Džeke i Miralema Pjanića, koji su dobili odmor, te povrijeđenog Amera Gojaka. Petev je prilikom objave spiska istakao kako je dugogodišnji reprezentativac Edin Višća izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima. U međuvremenu su dolazak na pripreme zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a selektor Petev je naknadno pozvao Vladana Danilovića i Ajdina Nukića.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži, a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da bh. tim danas u 18 sati obavi trening

Na prozivci selektora Peteva trebali bi se pojaviti Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak.

(Vijesti.ba / FENA)

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE