Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaMAGAZINOstale vijestiŽrijeb za kvalifikacije za EURO 2024: Ovo su reprezentacije koje će Zmajevi...

Žrijeb za kvalifikacije za EURO 2024: Ovo su reprezentacije koje će Zmajevi najvjerovatnije izvući

Žrijeb za kvalifikacione grupe za Euro 2024 održat će se 9. oktobra u Frankfurtu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u drugom jakosnom šeširu i u odličnoj je poziciji da se nađe u grupi koja će nam napokon donijeti nastup na ecropskom prventvu koji toliko dugo čekamo.

Portal We Global Football objavio je procentualne šanse svake reprezentacije da dobije određene reprezentacije u svojoj kvalifikacionoj grupi. U obzir su uzete razne restrikcije, poput one da dvije države ne mogu igrati zajedno zbog političkih uslova poput Srbije i Kosova, do vremeskih uslova, odnosno hladnoće zbog koje u jednoj grupi mogu biti samo dvije od sljedećih reprezentacija: Norveška, Finska, Farska Ostrva, Island, Estonija, Latvija, Litvanija i Bjelorusija.

Tako je najizglednije, uzimajući u obzir procente vjerovatnoće, da će Zmajevi u svojoj kvalifikacionoj grupi dobiti sljedeće reprezentacije:

Iz najjačeg šešira tu je Španija s procentualnom vjerovatnoćom da će se naći u našoj grupi od 11,2%, iz druge jaskone grupe najizgledniji protivnik nam je Armenija (11,4%), četvrta jakosna grupa bi nam donijela Kazahstan (15,8 %), dok bi iz pete jakosne grupe dobili Litvaniju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari