Četvrtak, 22 Februara, 2024

Zvanično: Zidane napustio Real Madrid

Nakon tri osvojene Lige šampiona za dvije i pol godine na klupi Real Madrida, Zidane je danas sazvao press konferenciju na kojoj je saopštio odluku da napušta klub.

Florentino Perez najavio je Zidana riječima:

“Hvala svima što ste došli, uskoro će vam se obratiti Zinedine Zidane, ali moram reći da je meni već jučer saopštio da će napustiti klupu Reala”, rekao je Perez koji je kasnije dodao:

“Ova odluka je bila potpuno iznenađenja za nas i danas je za mene i sve nas u klubu tužan dan. Ali ako je to njegova odluka, moramo je prihvatiti. Pokušao sam ga ubijediti da promijeni mišljenje, ali tako je kako je. On zna da ima svu našu ljubav i podršku. Jednostavno, na nešto ovako ne možemi biti pripremljeni. Sjećam se kada sam privi put došao u njegovu kuću i pitao ga da li bi vodio Real Madrid. Bio je potpuno siguran da može pobjeđivati. Sada želim reći samo jedno: ‘Hasta pronto’ jer znam da će nam se vratiti, možda nakon što se odmori”.

Riječ je naravno uzeo i francuski stručnjak:

“Mislim da ovaj tim treba da nastavi da pobjedjuje, ali mislim da mu je potrebna promjena, novi glas, nova metodologija i zato sam donio ovu odluku. Volim ovaj klub i predsjednika koji mi je dao priliku da igram i nakon toga vodim klub mojih snova. Međutim, sve se mijenja i zato sam donio odluku da odlazim. Rekao sam predsjedniku da ovo možda nije ‘zbogom’, već samo ‘do viđenja’ jer mi je Madrid dao sve. Nastijaću da u budućnosti budem uz klub, ali ova odluka je u mojoj glavi sasvim čista. Možda ljudima neće biti jasno, ali sada je vrijeme za promjene, za mene i za igrače. Tim već zna za ovo. Nisam pričao svima pojedinačno, ali oni svi znaju. Razgovarao sam sa kapitenom Sergiom Ramosom”, rekao je Zidane.

Na pitanje kako je Ramos podnio ovu vijest, Zidane je rekao:

“Poslao sam poruku cijeloj ekipi i razgovarao sa Ramosom. Kao čovjek i kao kapiten on poštuje moju odluku. Poželio mi je sreću. On je vođa, kapiten i bilo je veliko zadovoljstvo dijeliti sve u posljednje tri godine sa njim”.

Zidane o daljim planovima

Na pitanje o daljim planovima Francuz je rekao:

“Neću sada preuzeti neki drugi tim. Ne tražim novi tim. Nisam se umorio od trenerskog posla. Sigurno ne nakon samo tri godine. Ali mislim da je za mene pravi trenutak za promjenu. Nije to sve tako jednostavno. Ja mislim da ne bismo nastavili pobjeđivati ako bih ja ostao.”

Na pitanje o najboljim i najgorim trenucima bivši trener Reala je odgovorio:

“Najbolji trenuci bili su kada sam igrao za ovaj klub. To je san mnogih igrača, da igraju barem jedan dan za Real Madrid. Najljepši trenutak bio mi je kada me je predsjednik doveo da igram za ovaj klub.”

“Ako govorimo o najboljem trenutku kao trener, onda je to osvajanje La Lige. Za mene to je bio vrh. Ovo godine, najgori trenutak bio je poraz od Leganesa u uzvratu Copa del Rey. Neću izgovoriti tu riječ, ali znate na šta mislim”.

“Danas nije jedan od najgorih trenutaka za mene. Neću reći ni da je ovo lijep dan, jer je stvar komplikovana. Ovo je ‘hasta pronto’ ili ‘vidimo se uskoro’, nije ‘zbogom’. Ovo neće promijeniti moj odnos prema Realu, ništa ga ne može promijeniti.” (sportsport.ba

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE