Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

10. Bajramski malonogometni turnir u Zvorniku

Otvaranje - ekipe

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, općinsko društvo Zvornik, organiziralo je kulturno – sportsku manifestaciju 10. Bajramski malonogometni turnir u koji je održan u srijedu i četvrtak,6. i 7. jula2016. godine u Zvorniku. Prijavljene  su 42. ekipe sa područja Zvornika, ali i ekipe iz: Milića, Vlasenice, Kalesije, Bratunca, Tuzle, Sapne, Osmaka, te ekipe iz dijaspore.

Prvog dana turnira,  BZK Preporod OD Zvornik, u saradnji sa Medžlisom IZ Zvornik, u Memorijalnom centru šehidima Zvornika u Gornjoj Kalesiji, obilježili su Dan šehida. Tom prilikom su izvučeni parovi, a predstavnici ekipa su prisustvovali centralnom obilježavanju Dana šehida na nivou Muftijstva tuzlanskog i proučili Fatihu šehidima Zvornika.

Nakon  cjelodnevnog, fer, sportskog i korektnog nadmetanja, pobjednik turnira je malonogometna ekipa MZ Donja Kamenica, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Idris Sakić,  iz ekipe MZ D. Kamenica. Drugo mjesto osvojila je ekipa MZ Dugi Dio, a trećeplasirana ekipa je MZ Liplje – Sultanovići. Pobjednicima su dodijeljene vrijedne nagrade i priznanja organizatora.

Ova tradicionalnakulturno- sportska  manifestacija, koja se u Zvorniku u dane Ramazanskog bajrama organizuje već deset godina,  predstavlja manifestaciju koja prevazilazi sportske okvire. Ovo je manifestacija druženja, jačanja jedinstva, širenja pozitivne energije, sportskog duha, suživota i tolerancije. Na 10. bajramskom malonogometnom turniru Zvornik 2016. okupilo se oko 400 učesnika, mladih sportista i rekreativaca i više od 2000 prisutnih u publici.

VIJESTI

Najnovije vijesti