Utorak, 30 Aprila, 2024

Srebrenik: Potpisani ugovori o dodjeli studentskih kredita i učeničkih stipendija

U Plavoj Sali srebreničkog Doma kulture upriličeno je svečano potpisivanje ogovora o đačkim stipendijama i studentskim kreditima za učenike i studente s gradskog područja Srebrenika.

Gradska služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Srebrenik i za ovu školsku godinu je raspisala javni poziv za dodjelu stipendija i kredita nadarenim učenicima i studentima s ovog gradskog područja. Sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta, a prilikom utvrđivanja rang-liste kandidata presudni su bili  uspjeh u dosadašnjem školovanju i socijalni status kandidata. Na ceremoniji potpisivanja ugovora prisutnima se obratio v.d. gradonačelnik Srebrenika dr. sc. Nermin Tursić.

Ugovori su potpisani sa ukupno 50 studenata te 26 učenika. Treba istaći da se iz godine u godinu na konkurs prijavljuje sve manje studenata, pa tako iako su krediti bili predviđeni za 62 studenta, apliciralo je tek njih 50 i svi su ostvarili ovo pravo na studentski kredit koji će na godišnjem nivou iznosti 1 200 KM, dok je godišnji iznos đačke stipendije 1 000 KM po učeniku.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI