Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKSrebrenik: Potpisani ugovori o dodjeli studentskih kredita i učeničkih stipendija

Srebrenik: Potpisani ugovori o dodjeli studentskih kredita i učeničkih stipendija

U Plavoj Sali srebreničkog Doma kulture upriličeno je svečano potpisivanje ogovora o đačkim stipendijama i studentskim kreditima za učenike i studente s gradskog područja Srebrenika.

Gradska služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Srebrenik i za ovu školsku godinu je raspisala javni poziv za dodjelu stipendija i kredita nadarenim učenicima i studentima s ovog gradskog područja. Sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta, a prilikom utvrđivanja rang-liste kandidata presudni su bili  uspjeh u dosadašnjem školovanju i socijalni status kandidata. Na ceremoniji potpisivanja ugovora prisutnima se obratio v.d. gradonačelnik Srebrenika dr. sc. Nermin Tursić.

20221227101111 IMG 5488

Ugovori su potpisani sa ukupno 50 studenata te 26 učenika. Treba istaći da se iz godine u godinu na konkurs prijavljuje sve manje studenata, pa tako iako su krediti bili predviđeni za 62 studenta, apliciralo je tek njih 50 i svi su ostvarili ovo pravo na studentski kredit koji će na godišnjem nivou iznosti 1 200 KM, dok je godišnji iznos đačke stipendije 1 000 KM po učeniku.

20221227100850 IMG 5481

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari