Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Barcelona i Manchester City večeras u trećem kolu grupe “C“ Lige prvaka

fcb-city-v1418644803

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja večeras će se suprotstaviti Barceloni, klubu u kojem je počeo igračku, a kasnije i trenersku karijeru i u kojem je proveo više od 15 godina. Dan uoči utakmice Lige prvaka Guardiola je naglasio kako je Nou Camp dio njegovog života, da je tu odrastao kao fudbaler i da će za njega uvijek biti posebno mjesto, javlja Anadolu Agency (AA).

No, istovremeno španski trener je naglasio da su Manchester Cityju neophodni bodovi, posebno nakon što su ispustili dva odigravši u prošlom kolu 3:3 na gostovanju kod Celtica.

“Bodovi su nam neophodni, jer smo ostali dužni nakon što smo izgubili dva boda od Celtica. I dalje poznajem moje igrače. Neću promijeniti moj stil igre, bez obzira na kritike. Kada bih odustao od svog stila moji igrači mi ne bi vjerovali, a prije svega moramo vjerovati u sebe“, kazao je Guardiola i dodao:

“Ovaj stadion je dio mog života, odrastao sam kao fudbaler ovdje i uvijek će biti poseban za mene. Pred nama je veliki ispit, jer ćemo igrati protiv najbolje ekipe.“

Barcelona i Manchester City će se sastati večeras u trećem kolu grupe “C“ Lige prvaka na Nou Campu sa početkom u 20.45 sati.

 

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE