Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKBrojne aktivnosti učenika MSŠ Srebrenik

Brojne aktivnosti učenika MSŠ Srebrenik

Odgoj i obrazovanje kompletne ličnosti ne znači samo školovanje učenika. Posebnu pažnju je potrebno posvetiti razvoju moralnih i kulturnih vrijednosti, sportskih vještina, humanom odnosu, empatiji itd. Imajući u vidu multidisciplinaran pristup odgojno-obrazovnom procesu učenici Mješovite srednje škole Srebrenik su sa svojim mentorima u proteklom periodu realizovali niz aktivnosti.

mss vozaci

Učenici III razreda vozač motornih vozila, koji su bili učesnici Kviza znanja, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, realizovali su stručno-edukativnu ekskurziju te posjetili Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Tom prilikom su se upoznali sa mogućnostima koje nudi ova visokoškolska ustanova, koristili simulatore letenja i vožnje te susreli sa najsavremenijim uređajima i tehnologijama u oblasti cestovnog, zrakoplovnog i ostalih vidova saobraćaja.

mss cvijece

Obiježavanje 22. aprila Dana planete Zemlje je proteklo u aktivnostima koje imaju za cilj podizanje svijesti ljudi o važnosti životne sredine, zaštiti ekosistema, očuvanju biodiverziteta a samim time i planete Zemlje uopste. Učenici i njihovi mentori su realizovali akciju “Jedan učenik, jedan cvijet” te su uredili školsko dvorište, zasadili novo cvijeće te uljepšali naše okruzenje i učinili ugodnijim boravak u školi.

mss sport

U sportskoj dvorani Srebrenik upriličena su odmjeravanja snaga iz domena sporta. Takmičenje u fudbalu, koje je proteklo u sportskom duhu, fer i korektnoj igri te pružilo pregršt lijepih poteza, na kojima bi pozavidjeli i daleko veci znalci, privuklo je dosta pažnje, kako učenika tako i profesora. U završnici, prepunoj uzbuđenja, najuspješnija je bila ekipa IV razreda I smjene (gimnazija, ekonomska).

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari