Nedjelja, 14 Jula, 2024

Centar za poslovnu edukaciju Tuzla održao prezentaciju i besplatno testiranje u Srebreniku

happy band 050

Centar za poslovnu edukaciju Tuzla je akreditovana ustanova za prijenos znanja neophodnih u svakodnevnom poslovanju, od informatičkog osposobljavanja, stranih jezika, web i grafičkog dizajna, AutoCad, do poslovnih vještina. Prema riječima direktorice Centra za poslovnu edukaciju Tuzla Sanje Hajdukov, od preko 100 općina koje pokriva ovaj centar, prema zainteresovanosti polaznika, Srebrenik je na prvom mjestu.

happy band 048

Upravo zbog te činjenice, juče ( u srijedu 09. Aprila ) u plavoj Sali Doma kulture u Srebreniku, održana je prezentacija rada Centra za poslovnu edukaciju Tuzla. Tom prilikom obavilo se i besplatno testiranje na nivo poznavanja engleskog i njemačkog jezika, po metodologiji koju je kreirala EU, što je i svojevrsna ulaznica u Centar za poslovnu edukaciju. testiranju je pristupilo tridesetak zainteresovanih, uglavnom mladih građana Srebrenika.

happy band 051

„Ono što ovu edukacijsku ustanovu izdvaja od ostalih je činjenica da polaznici kurseva, nakon uspješno položenog ispita dobiju certifikat o osposobljavanju, te mogu izvršiti upis zvanja u radnu knjižicu, što potvrđuje znanje i olakšava zaposlenje ili unapređenje“, istakla je direktorica Centra za poslovnu edukaciju Tuzla Sanja Hajdukov. Prisutnima je održana i prezentacija rada Centra za poslovnu edukaciju Tuzla, a upoznati su i sa svim pogodnostima koje ostvaruju sticanjem certifikata u ovom centru.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI