Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Cjenovnik u restoranu Parlamenta FBiH: Najskuplje je teleće pečenje, košta čak 7,20 KM

U poređenju sa cjenovnikom iz 2017. godine moglo bi se reći da su cijene hrane u restoranu federalnog parlmenta blago povišene, međutim, poredeći sa trenutnom situacijom ovaj meni je i više nego pokazatelj da parlamentarci ne mogu osjetiti pravu inflaciju

Poslanici u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u dnevnoj ponudi hrane na raspolaganju imaju bogat izbor hrane i pića. Prema spisku sa dnevnog menija od 18. oktobra 2022. godine, može se reći da su cijene u tom restoranu povećane, ali bi se opet moglo reći da su na znatno nižem nivou ukoliko se uzme u obzir novac koji građani izdvajaju za hranu u toku trenutne inflacije.

Naime, s obzirom na to da su cijene mesa u BiH generalno znatno povišene počevši od piletine do teletine, meni pokazuje da parlamentarci FBiH za teleće pečenje izdvajaju 7,20 KM, a za teleći odrezak 6,60 KM. Važno je napomenuti da je teleće pečenje inače najskuplje jelo na meniju restorana u Parlamentu FBiH, piše N1.

Kada je riječ o ostalim jelima od junetine i teletine izdvajaju se znatno niže cijene pa se tako teleća mesna supa plaća cijelih 1,80 KM, a 2,40 KM teleća čorba.

Ukoliko se slučajno nađete u ovom restoranu ni vi kao ni parlamentarci nećete morati izdvojiti mnogo novca ni za sendviče, variva, salate, a pogotovo ne za deserte od kojih je najskuplja tufahija – 2,40 KM, a Monte torta čak 1,20 KM.

U poređenju sa cjenovnikom iz 2017. godine moglo bi se reći da su cijene hrane u restoranu federalnog parlmenta blago povišene, međutim, poredeći sa trenutnom situacijom ovaj meni je i više nego pokazatelj da parlamentarci ne mogu osjetiti pravu inflaciju.

Pokazatelj tome su upravo cijene po kojima parlamentarci mogu ručati na svom radnom mjestu, pa stoga i ne žure napraviti ključne poteze kako bi se snizile cijene životnih namirnica za koje građani svakodnevno izdvajaju velike sume.

U fotografiji ispod pogledajte spisak cijena u restoranu Parlamenta FBiH:

FOKUS.BA

VIJESTI

Najnovije vijesti