Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Danas potpisivanje peticije u Tuzli: Građani traže osiguranje sredstava za liječenje djece

Danas će na Trgu slobode u Tuzli u periodu od 12 do 15 sati biti organizovano potpisivanje peticije u okviru kampanje čiji je cilj izvršiti pritisak na nadležne da se osiguraju finansijska sredstava za liječenje djece u BiH.

Riječ je o kampanji pod nazivom ”Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati” koju provodi Neformlana grupa roditelja Tuzla.

”Došlo je vrijeme da se situacija obrne, da djeca budu broj jedan u BiH i treba da budu broj jedan ispred svih, ispred političara, ispred svih mogućih stavki u budžetu. Mora da postoji stavka iz koje će se liječiti djeca čije liječenje nije moguće ostvariti putem finansijskih sredstava zavoda za zdravstevo osiguranje”, kazala je Indira Bektić Mujkić, članica Neformalne grupe roditelja Tuzla,

Iste akcije i peticija bit će organizovane i u drugim gradovima Tuzlanskog kantona i cijele BiH. Nakon što bude okončana ova u Tuzli, bit će upućena Gradskom vijeću Tuzla koje je, smatraju članovi Neformalne grupe roditelja dužno da se brine o građanima ovog grada i da je uputi višim instancama vlasti.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti