Utorak, 18 Juna, 2024

Danas se obilježava Dan policije TK

Svake godine, 22. maj obilježava se kao Dan policije Tuzlanskog kantona.

Čestitku povodom Dana policije uputio je premijer TK Irfan Halilagić.

“Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Tuzlanskog kantona, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona.

I pored određenih incidentnih situacija, koje su narušile subjektivni dojam stanja sigurnosti, činjenica da u Tuzlanskom kantonu nemamo organiziranih kriminalnih skupina koje ugrožavaju ličnu i imovinsku sigurnost, te da policija ostvaruje i zavidan procent rasvjetljenosti počinjenih krivičnih djela, pokazuje da službenici policije postižu izuzetne rezultate kako preventivnim, tako i represivnim mjerama na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta. Na takvim rezultatima im upućujem iskrene čestitke.

Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrasno raditi svoj posao i u budućnosti.

Razumijevajući potrebe naše policije Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklim godinama izdvojila rekordna sredstva od preko 15 miliona KM za materijalno i kadrovsko osposobljavanje kantonalne policije. Istim trendom nastavili smo i ove godine i očekujemo da nabavka savremenih materijalno-tehničkih sredstava, kao odgovor na trendove, te podmlađivanje policijske strukture doprinese i većem stepenu, kako lične, tako i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona”, rekao je premijer Halilagić.

Svoju čestitku uputio je i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

„U povodu 22. maja Dana policije Tuzlanskog kantona, u ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke.

Živimo u izazovnom vremenu u kojem se pitanje sigurnosti građana nameće kao tema o kojoj moramo svakodnevno razgovarati i djelovati. Tuzlanski kanton prepoznaje tu potrebu i zbog toga ćemo i u narednom periodu, baš kao i u proteklih nekoliko godina, uložiti maksimalne napore kako bismo policiji Tuzlanskog kantona osigurali sve materijalne, tehničke i zakonske pretpostavke za rad na najvišem, evropskom nivou.

Naše zajedničko opredjeljenje uvijek je bila profesionalna i odgovorna policija koja njeguje partnerski odnos s građanima i institucijama.“

Na Dan policije prisjećamo se i svih službenika policije koji su, vršeći svoju dužnost, štiteći sigurnost svojih sugrađana, 1990-tih godina prvi stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika, branitelja, te stoga ovu priliku koristim i da istaknem da nisu i neće biti zaboravljeni, te da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za boračka pitanja nastaviti brigu za potrebe svih branitelja, uključujući i pripadnike policije”, kazao je Vujović.

VIJESTI

Najnovije vijesti