Petak, 24 Maja, 2024

Danas u BiH umjereno oblačno vrijeme, moguća i kiša

Danas će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost i slabog lokalnog pljuska. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

I naredna tri dana zadržat će se slično vrijeme.

U petak bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 30 stepeni.

Prvi dan vikenda će biti pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepeni.

U nedjelju će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepeni.

VIJESTI

VRIJEME