Nedjelja, 21 Jula, 2024

Debata polaznika škole debate u Domu kulture u Srebreniku

Škola debate Srebrenik i Gradska biblioteka Srebrenik u ponedeljak 24.01.2022 u 12 sati u Plavoj sali Centra za kulturu i informisanje Srebrenik organizuju javnu debate na temu “Čolaković degradira siromaštvo i bolest u romanu Legenda o Ali-paši”.

U ovoj debati učestvuju učenici Mješovite srednje škole Srebrenik koji su članovi Škole debate, a ujedno i članovi Gradske biblioteke.
U timu afirmacije su Amar Sprečo Muratović, Anita Deliomerović i Hana Bajrektarević, u timu negacije su Mahir Salihbašić, Džejla Avdić i Adina Kavgić.


Debata je vrlo korisna vještina u smislu organizacije govora , istraživanja i pripreme argumenata. Istraživanjem učenici uče da ispituju različite prespektive nekog problema, da kritički razmišljaju i sagledaju širu sliku, kako bi što lakše došli do rješenja, međusobna komunikacija se mnogo popravlja i sklapaju se prijateljstva.

Knjiga je stalna potreba svih nas, promovisanje čitanja, ljubavi prema čitanju i knjizi kod mladih i odraslih, širenje pozitivnih vrijednosti i pokazivanje važnost zajedničkog djelovanja u promicanju čitanja i značaja važnosti biblioteke je naša stalna potreba. Ukoliko želimo djecu i mlade uvesti u čarobni svijet knjige i ukoliko želite da ono bude zadovoljno i uspješno na skoro svim životnim poljima – čitajte mu od najranijeg perioda njegovog života i njegujte ljubav prema knjizi.
Škola debate i Gradska Biblioteka Srebrenik ovim putem poziva sve sugrađane našeg Grada da podrže mlade i svojim prisustvom potaknu da iznesu svoje mišljenje, argumente i stavove.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI