Nedjelja, 21 Jula, 2024

Đokoviću upitan najmoćniji sponzorski ugovor? Kompanija najavila razgovore

Deportacija Novaka Đokovića mogla bi ozbiljno uticati na brojna sponzorstva najboljeg tenisača svijeta. Novaka već dugo brendira Lacoste i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Nakon svega što se dogodilo u Melbournu, kompanija se oglasila i potvrdila da će doći do razgovora s Novakom. “Što je prije moguće, stupit ćemo u kontakt s Novakom da razmotrimo događaje koji su pratili njegovo prisustvo u Australiji”, saopstila je kompanija Lacoste, a prenosi Ben Rothenberg. Novaku Lacoste donosi ozbiljan iznos na godišnjoj razini, a u 2021. godini od sponzora je uprihodio oko 30 milijuna dolara, prema Forbesu.

U avgustu 2021. godine obnovio je ugovor sa Lacosteom, koji je stao uz njega 2017. kada je imao veliki pad u karijeri. Sve je nadoknađeno nakon operacije lakta, Novak je ušao u najplodnije razdoblje karijere i osvojio 20. Grand Slam titulu, pa je došlo do sklapanja novog ugovora do 2025. godine. Prema pisanju svjetskih medija, do tada bi Novak uprihodio još 40 miliona eura, ali ostaje pitanje kako će se Lacoste postaviti nakon deportacije i procesa u Australiji, piše nova.rs.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE