Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Duža zadržavanja na graničnim prelazima

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje, Doljani, Gabela Polje, Bijača, Osoje, Gorica, Prisika, Kamensko, Ivanica i Zupci.

I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na regionalnom putu Banovići-Živinice, zbog održavanja manifestacije „Banovićki polumaraton“ doći će do obustave saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u vremenu od 18 do 21 sat.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze. 

VIJESTI

BIHAMK vijesti