Četvrtak, 22 Februara, 2024

Emra Djedović iz Druge OŠ Srebrenik osvojila prvo mjesto na literarnom konkursu

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, Pedagoški zavod TK objavio je rezultate literarnog konkursa pod nazivom „Riječi imaju moć“, na koji je pristiglo više stotina radova učenika osnovnih i srednjih škola s područja TK.

U kategoriji učenika od prvog do petog razreda osnovne škole najbolji literarni rad napisala je Emra Djedović iz Druge OŠ Srebrenik, na drugom mjestu je Faris Kamberović iz OŠ „Tušanj“ Tuzla, a na trećem Džafer Džaferović iz OŠ „Sjenjak“ Tuzla. U konkureneciji učenika od petog do devetog razreda osnovne škole prvo mjesto je osvojila Emina Nuhanović iz OŠ „Edhem Mulabdić“ Međiđa Donja Gradačac, na drugom mjestu je Ejna Omerović iz OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac, a na trećem Džejla Krdžalić iz OŠ „Kiseljak“ Tuzla.

U kategoriji učenika prvog i drugog razreda srednjih škola prvo mjesto je osvojio Harun Bećić iz Behram-begove medrese Tuzla, na drugom mjestu je Belma Ramić iz Gimnazije Živinice, a na trećem Amina Jahić iz Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla.

U konkurneciji učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola najbolji literarni rad napisao je Luka Marjanović iz KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla, na drugom mjestu je Nejra Hanić iz MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac, a na trećem Alma Husić iz MSŠ Teočak.

Kako ističu u Pedagoškom zavodu TK, literarni konkurs je organiziran u cilju ukazivanja na značaj učenja jezika i razumijevanja među ljudima, te skretanja pažnje na važnost prava na izražavanje i obrazovanje na maternjem jeziku.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI