Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Festival dječijeg teatra BiH – Nagrada za najbolji kostim glumcima Prve OŠ Srebrenik

U subotu je u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici održan 20. po redu festival dječijeg teatra BiH.

Dramska sekcija Prve osnovne škole Srebrenik  u Gračanici je ponovo pokazala koliko može zajedno postići. “Kad se bajke sretnu” čiju režiju potpisuju Kimeta Buševac i Edisa Muratović u izuzetno jakoj konkurenciji oduševili su žiri svojim nastupom te osvojili nagradu za najbolji kostim. Nova nezaboravna iskustva, neizmjernu dječiju sreću Dramska sekcija Prve osnovne škole Srebrenik na najbolji način je pokazala na sceni BKC Gračanica i dokazala da na mlađima svijet ostaje.

Žiri u sastavu mr. sc Ivana Milosavljević (slobodan umjetnik, Tuzla), prof. dr Jasmina Čelebić Tanović (Akademija dramskih umjetnosti u Tuzli) i Albina Sumbić (nastavnica, Gračanica). dodijelio je sljedeće nagrade i priznanja :

  • Pohvalu za odabir i istraživanje aktuelne teme današnjice OŠ DONJA ORAHOVICA GRAČANICA u predstavi NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA,
  • Pohvalu za umjetničko-pedagoško vodstvo žiri je dodijelio Jasmini Hadžić, voditelju predstave “JAZAVAC PRED SUDOM ” OŠ Humci – Humci.
  • Nagradu za scenski govor osvojila je Dramska grupa Sedme OŠ Blaževo Ilidža u predstavi Kraljevski Festival.
  • Nagrada za primjenu novih teatarskih formi u teatru za djecu i interakciju s publikom dodjeljena je Mostarskom teatru mladih Mostar u predstavi Ježeva Kuća.
  • Nagrada za najbolji kostim – JU PRVA OSNOVNA ŠKOLA SREBRENIK, predstava KAD SE BAJKE SRETNU
  • Nagrada za kreaciju lika za ulogu Cuge učeniku Emrah Paro u predstavi Kraljevski Festival, dramske grupe SEDME OŠ Blaževo, Ilidža
  • Nagrada za predstavu u cjelini pripala je JU Katolički Školski Centar SV Franjo u predstavi Patuljkova nevolja.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI