Subota, 18 Maja, 2024

Građani Srebrenika položili ispit iz ljudskosti – pomoć stigla u Maglaj i Šamac

galaksis pomoc2

 

Akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu priključila se i diskoteka  Galaxis Srebrenik. Osoblje ovog kluba, u 15 sati,  krece ispred Galaxisa,  kako bi prikupljenu pomoć dostavila do stanovnika ugroženih poplavama i klizištima.
-“Omladino, komsije, prijatelji svi koji su u mogucnosti i zele da ucestvuju u akciji do 15h nek dostave hranu,higijenske namirnice i sve ostalo sto je potrebno do Galaxisa”, poručuje Nerko Mujkić vlasnik ovog kluba. Određena količina pomoći već juče je stigla na adrese naujugroženijih. Ekipa se sprema na put za Maglaj i Doboj gdje je trenutno najteže stanje.  Svijetal primjer pruža i “Mališević” Tinja, čiji su uposlenici od juče angažovani na podjeli flaširane vode ugroženom stanovništvu.

malisevic

 

Članovi  FB  grupe “Neću da zažmirim nad ugroženim mojim komšijama” iz Srebrenika sutra i prekosutra će prikupljati hranu, vodu, životne namirnice, odjeću, čizme, ćebad za građene Janje.  Mole se građani općine Srebrenik a posebno privrednici da se aktivno uključe u ovu humanitarnu akciju. Punkt za prikupljanje je  postavljen na platou ispred Doma kulture. Već tri dana članovi ove grupe obilaze najugroženije stanovnike. Paketi pomoći koji su prikupljeni od strane sugrađana i donatora uručeni su lično građanima u Tinji,  Potpeću,  Previlama,  Donjoj Obodnici, Špionici i Ceriku. Danas je  otpremljen jedan kombi pomoći stanovnicima Šamca , a drugi kombi stanovništvu Orašja.

ngg pomoc

pomoc beguna

pomoc beguna1

pomoc beguna1

Akcija prikupljanja pomoći pokrenuta je i u Lisovićima. Punkt je u prostorijama mjesne čitaonice, a po riječima Predsjednika  MZ Lisovići Fahira Zukića Butre, odziv je više nego dobar. Oko 30 omladinaca trenutno su angažovani na čišćenju  korita rijeke.

PrvaOSSrebrenik

Direktorica Prve O.Š. Srebrenik Almira Džanić poziva uposlenike ove osnovne skole Srebrenik da sutra, u prostoriju skole, u 9 sati,  donesu pomoć za ugrožene poplavama i klizistima u BiH. Takodjer se obavještavaju roditelji učenika da ce u Prvoj osnovnoj školi sutra biti organizovano prikupljanje pomoći za ugrožene i da mogu donijeti svoje priloge. Ono sto je neophodno:  flaširana voda, mlijeko, pelene, hrana za bebe, konzervirana hrana itd

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI