Subota, 25 Maja, 2024

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić upriličio prijeme povodom Dana žena,posjetio i heroinu Fatu Orlović

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić danas je upriličio prijem povodom Dana žena, gdje su prisustvovale direktorice javnih, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, te gradske vijećnice i šefice gradskih službi, kao i članice upravnih odbora javnih ustanova, a također obišao je sve uposlenice organa uprave na njihovim radnim mjestima.

“-Žene su neizostavan i veoma važan segment našeg društva, stoga je bitno naglasiti da trebamo svakodnevno da im pružamo poštovanje i pažnju, a ne samo na Dan žena”,naveo je gradonačelnik Bjelić.

Također,U povodu 8. Marta – Dana žena, gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić je posjetio heroinu Fatu Orlović.

-“Nana Fata Orlović je junakinja koja svojom pričom nadahnjuje generacije. Njena odlučnost u borbi za pravednost su nešto što se rijetko viđa. Ništa nije moglo uzdrmati Nanu Fatu u njezinoj odlučnosti, iz koje je izašla kao pobjednica.
Njena priča nije samo inspirativna, već nas sve podsjeća na važnost žena kao temelja naše zajednice i društva. Nana Fata je dokaz da žene imaju snagu da se suoče s izazovima i da donose pozitivne promjene u svijetu oko sebe.

Danas, dok obilježavamo Dan žena, možemo se prisjetiti hrabrosti i odlučnosti žena poput Nane Fate. Neka njezina priča svima služi kao podsjetnik da se borimo za svoja uvjerenja i za pravednost u našem društvu.

Sretan 8. mart svim ženama, a posebno onima koje nas inspirišu, poput Nane Fate. Neka nam njezin primjer bude vodilja u našim naporima da gradimo bolje i pravednije društvo za sve”, poručio je gradonačelnik Bjelić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI