Petak, 14 Juna, 2024

Gradska uprava imenovala  stručno-konsultantski tim za projekt vodosnabdijevanja

U prostorijama Gradske uprave u Srebreniku održan je sastanak i imenovan je stručno-konsultantski tim za praćenje implementacije projekta vodosnabdijevanja mjesnih Područja Tinja i Podorašje koja već decenijama imaju ogromne problema zbog nedovoljnih količina  pitke vode i nedostatka  kvalitetnog vodovodnog sistema. Zadatak ovog tima koji čine ugledni univerzitetski profesori doktori Izet Žigić, Dinka Pašić-Škrebić te Ferid Skopljak jeste da Gradskoj upravi predloži najoptimalnija moguća rješenja, kao i da prati realizaciju samog projekta koji bi se riješio gorući problem za nekoliko hiljada domaćinstava s ovog područja.

Značajno je i to što će angažman ovih eminentnih stručnjaka biti na volonterskoj osnovi bez ikakve naknade, a s druge strane i samim profesorima je čast da mogu pomoći i dati svoj doprinos u rješavanju ovog zaista velikog problema.

Kako navode u Gradskoj upravi, već postoje i određene ideje na koji način se mogu obezbjediti dovoljne količine vode za ugrožena mjesna područja, a da se u pitanje ne dovede postojeći sistem vodosnabdijevanja na gradskog području Srebrenika.

Prema riječima prvog čovjeka Gradske uprave dr.sc. Nermina Tursića, za potrebe rješavanja pitanja vodosnabdijevanja ugroženih područja na računu Grada Srebrenika  već postoji oko milion konvertibilnih maraka sredstava koja su obezbijeđena podizanjem kredita za ove namjene prije nekoliko godina, a nadaju se i obezbjeđivanju značajnih sredstava sa viših nivoa vlasti i iz drugih izvora, kako bi problem bio napokon riješen.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI