Četvrtak, 8 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIGrčka od danas službeno otvara granicu za državljane BiH

Grčka od danas službeno otvara granicu za državljane BiH

Grčka od danas službeno otvara granicu za državljane BiH, potvrdila je veleposlanica BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić. Uslovi za ulazak u Grčku su popunjen PLF (travel.gov.gr), negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrda o primljene dvije doze cjepiva, pri čemu od prijema druge doze mora proći više od 14 dana ili dokaz o prebolovanom Covidu 19 prije više od dva, a manje od devet mjeseci, što se dokazuje pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada je potvrđen Covid.

Potrebni dokumenti moraju biti na grčkom, engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, talijanskom ili španjolskom jeziku. “Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza, putnici prilikom ulaska u Grčku mogu biti podvrgnuti testiranju na koronavirus”, objavila je Krstić na društvenim mrežama, prenosi Srna.  Krstić je podsjetila da je otvaranje granica najavio premijer Grčke Kirijakos Micotakis na sastanku s predsjedateljem Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ona je navela da svi koji namjeravaju na put prije polaska trebaju provjeriti je li došlo do nekih izmjena pri ulasku u Grčku budući da se svakih sedam dana revidira lista zemalja za ulazak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari