Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaMAGAZINOstale vijestiHrvatski navijači u šoku: Kupili ulaznice, ali ne mogu na utakmicu

Hrvatski navijači u šoku: Kupili ulaznice, ali ne mogu na utakmicu

Euro 2021. nije još ni startao, a prvi veći problemi su se već pojavili.

Utakmica između Engleske i Hrvatske koja je na rasporedu 13. juna u Londonu vjerovatno će proći bez hrvatskih navijača koji je trebalo biti oko 2000.

Nije teško pogoditi razlog – to su restriktivne epidemiološke mjere, navodi Gol.dnevnik.

hrvatskinavijaci

To znači da pri ulasku u Veliku Britaniju, hrvatski navijači moraju imati negativan test na koronavirus obavljen najranije 72 sata prije puta, moraju popuniti obrazac za kontakte za samoizolaciju te provesti čak deset dana u samoizolaciji na adresi boravka u Velikoj Britaniji.

Hrvatski navijači mogu prekinuti samoizolaciju nakon pet dana, ako o vlastitom trošku naprave novi test na koronavirus. Bude li test negativan, navijači mogu izaći iz samoizolacije, ali moraju napraviti još jedan test osmog dana. Iako se očekivalo da će britanske vlasti ublažiti ove mjere 1. junja , to se nije dogodilo. A to znači da bi navijači koji planiraju biti na prvoj utakmici na Vembliju, već danas morali krenuti put Engleske.

Ono što je još gore jeste da su Hrvati koji su kupili ulaznice već tri puta odbili ponudu UEFA-e da ih vrate i dobiju nazad novac, nakon čega je UEFA poručila da više neće nuditi povrat novca. Ni UEFA neće moći pomoći Hrvatima jer se ograđuju od svega s onzirom na to da nemaju utjecaj na odredbe vlada država.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari