Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

I u Srebreniku svečano obilježen Dan civilne zaštite FBiH i svjetski dan CZ

Pripadnici CZ

U Srebreniku  je, svečanom proširenom sjednicom Općinskog štaba CZ Srebrenik obilježen 1. mart, Dan civilne zaštite Federacije BiH i Svjetski dan CZ.

Svecana sjednica

 Vesna Veselčić, komandant Općinskog štaba CZ Srebrenik, tim povodom je istakla da je protekla 2013. godina bila je u znaku više proloma oblaka i drugih elementarnih nepogoda, ali zahvaljući spremnosti i obučenosti pripadnika struktura civilne zaštite, spriječene su teže posljedice.-„Kako bi pružili adekvatan odgovor na sve eventualne elementarne i druge nepogode i u prošloj godini nastavljeno je kontinuirano opremanje struktura civilne zaštite, a održano je i niz združenih vježbi. Sve napore koje ulažemo na uvježbavanju struktura civine zaštite prepoznao je i Savez općina i gradova Federacije BiH koji je C.Z. općine Srebrenik proglasio za najbolje organiziranu jedinicu na planu spašavanja ljudi i materijalnih dobara u Federaciji BiH“, istakla je Veselčić.

Urucenje priznanja

Zaslužnim pojedincima uručena su priznanja za doprinos u unapređenju stanja u oblasti zaštite i spašavanja na području ove općine. Priznanja su dobili Crveni krst Srebrenik, Klub spasilaca Gradina, Profesionalna vatrogasna jedinica, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Vatrogasni podmladak, Policijska stanica, Služba hitne pomoći, Klub terenaca i GSS Srebrenik, te Zdenko Tadić, direktor Kantonalne uprave CZ TK-a i Pašan Grbo, predsjednik Kluba spasilaca Sarajevo.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI