Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

U Srebreniku održana svečana sjednica povodom Dana nezavisnosti BiH

Dan nezaviznosti 020

U srebreničkom Domu kuture održana je zajednička svečana sjednica Općinskog vijeća Srebrenik, općinskih organa uprave i boračkih organizacija s područja ove općine, kojom je na prigodan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

Dan nezaviznosti 024

Sjednici su prisustvovali i predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života općine Srebrenik, a na 1. mart 1992. godine i istorijski referendum na kojem se velika većina građana izjasnila za nezavisnost i suverenost BiH, podsjetio je Sanel Buljubašić (SDP), načelnik općine Srebrenik. –„Bosna i Hercegovina se tokom višestoljetnog razvoja formirala kao zaseban državni subjekt, a uprkos stalnim pristicima njenih susjeda uspjela je održati hiljadugodišnji državno-pravni kontinuitet. Upravo zahvaljujući većinskoj volji njenih građana izraženoj na referendumu 29. februara i 1. marta 1992. godine, osujećen je pokušaj prekida tog višestoljetnog kontinuiteta državnosti BiH“, istakao je Buljubašić.

Dan nezaviznosti 028

Recitalima o Bosni i prigodnim pjesmama svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti BiH uveličali su i članovi recitatorskih i muzičkih sekcija srebreničkih obrazovnih ustanova.

Dan nezaviznosti 019

Dan nezaviznosti 032

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti, delegacije općine Sreberenik i boračkih udruženja s područja ove općine položile su cvijeće na centralni šehidski spomenik i spomen-kosturnicu poginulim antifašistima u Drugom svjetskom ratu.

Dan nezaviznosti 004

Dan nezaviznosti 013

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI